Back to Top

Apoteka Divčibare

Ono što mnogi zameraju Divčibarama je upravo ne postojanje prave apoteke, trenutno. Nije tako bilo oduvek, i verovatno će se apoteka uskoro ponovo otvoriti, ali u trenutku pisanja ovog teksta Divčibare nemaju zvaničnu apoteku.

Ona se nekad nalazila pored ambulanta, a preko puta prodavnice Pepa (današnji naziv ”Jutro”). U tom delu su i pošta, restoran Central D i Maxi.

Prostor u kome se nalazila apoteka je jedno vreme bio sporan što se tiče vlasništva i nadležnosti, ali sada je to rešeno i prostor je slobodan pa bi se ustupio nekome ko bi tu želeo da otvori apoteku.

Trenutno nema zakupca, ali iskreno se svi nadamo da će u što skorije vreme ponovo raditi apoteka na Divčibarama.

Dok se to ne desi, kao turisti imate nekoliko opcija. Prva je da ponesete od kuće sve ono od lekova što mislite da može vama ili deci zatrebati dok ste na planini. 

Druga opcija je da ukoliko zatreba nešto osnovno i jednostavnije iz tog asortimana, potražite prvo u prodavnici Jutro (Pepa), pošto oni imaju ponešto jednostavnije i više na biljnoj bazi.

Takodje, ono što može ponekad pomoći je da odete u ambulanta na pregled, pa se može desiti ako je potrebno da kod njih nabavite antibiotik ili šta bude savetovano da se koristi.

I četvrta opcija, ako baš dodje do toga je da odete do nekog od obližnjih gradova – Mionice, Valjeva ili Kosjerića gde imate veliki izbor apoteka. Sva 3 grada se okvirno nalaze na oko 30km i oko 30min vožnje tako da vam je skoro slično za koji god grad da se odlučite.

Nadamo se da su vam ove informacije bile korisne jer smo ih pisali iz prve ruke i informacija koje imamo.

Ako vam zatreba apartman na najboljoj lokaciji upravo kod Maxija, prodavnice Jutro i ambulante, znate da ih možete rezervisati na broj telefona: 063/290-180.